multiblog.hu család tagja

Hozzávalók: 32-cm-es pizzához

1/4 liszt (25 dkg)
Fél kocka élesztő

1,5 dl tej
1 kávéskanál cukor

Elkészítés:
A tejbe beletesszük a kanál cukrot, beleaprítjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Amikor felhabosodott, akkor hozzáöntjük a liszthez. Pici vízzel(1-2 dl) jól kidagasztjuk az egészet, amíg össze nem áll. (olyan állagú legyen a tészta, ami puha, de nem ragad a kézhez). Félre rakjuk minimum fél órára. Ha megkelt, újra át kell dagasztani lisztes gyúródeszkán, és ismét félre tesszük pihenni. Ha másodszor is megdagadt, akkor formázzuk, lisztezett tepsibe tesszük, tetejére a feltét, és megsütjük.
Tipp: Legfinomabb feltét: sós fokhagymás, tejfölös alap.

Elkészítési idő: 2 óra
150 fok felett süssük.

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!